Motifli Patchwork Battaniye Yapımı

Hanım dilendi bey beğendi ya da babaanne karesi olarak bilinen örgü motifi örülmektedir.

1. 4 zincir çekilip ilk zincire ilmek kaydırma yapılarak bir halka oluşturulur.

2. 3 zincir çekilerek bir üst sıraya çıkılır ve halkanın içerisine 2 tane ikili trabzan yapılır. Başta çekilin 3 zincir ile birlikte 3 tane ikili trabzan olmuş olur. 2 zincir çekilir yine halkanın içerisine 3 tane ikili trabzan yapılır. Toplam 4 tane trabzan grubu ve 4 tane zincir boşluğu oluşunca ilmek kaydırma ile sıra bitirilir.

3. 3 zincir çekilerek bir üst sıraya çıkılır. Hemen yakındaki boşluğa 2 tane ikili trabzan yapılır. 2 zincir çekilir, bir sonraki zincir boşluğuna geçilir. Boşluğa 3 tane ikili trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, yine aynı boşluğa 3 tane ikili trabzan yapılır. Bu şekilde köşe oluşturulmuş olur. Bu sırada her boşluğa bu şekilde köşe yapılır.

4. 3 zincir çekilerek bir üst sıraya çıkılır. Hemen yakındaki boşluğa 2 tane ikili trabzan yapılır. 2 zincir çekilir, bir sonraki zincir boşluğuna geçilir. Boşluğa 3 tane ikili trabzan yapılır, 2 zincir çekilir, bir sonraki zincir boşluğuna geçilir. 2 zincir çekilir, köşeye gelinmiş olur. Köşede yine 3 tane ikili trabzan, 2 zincir ve yine aynı boşluğa 3 tane ikili trabzan yapılır. Bu şekilde sıra sonuna kadar örülür.

5. Dördüncü ve sonraki sıralarda 4. adım tekrarlanır. Aralarda sadece 3 tane ikili trabzan yapılır, köşelerde 3 trabzan, 2 zincir ve yine aynı boşluğa 3 trabzan yapılır.

Hanım dilendi bey beğendi motifi toplam 7 sıra örülür.